12:48 26.03.2021

Встановлення timezone в php.ini для Ampps

За замовчуванням часова зона в Ampps встановлена як UTC. Якщоо необхідно встановити український час без того, щоб конфігурувати всі встановлені php-скрипти - найпростіше буде просто змінити часову зону в php.ini. Відкрийте файл php.ini, наприклад, за допомогою nano: nano... »
16:06 07.02.2021

Як вимкнути MacOS за таймером

Щоб вимкнути MacOS за таймером достатньо виконати команду shutdown -h +XX XX - кількість хвилин, через яку необхідно провести вимкнення. Як правило, для того, щоб запустити shutdown, необхідно скористатися sudo для режиму привілейованого користувача. Тому команда для вимкнення, наприклад, через... »
20:56 12.11.2020

Вебхуки - кращі практики

Вебхуки - це HTTP-запити певної структури (зазвичай POST-запити з JSON-структурами як тіло запиту), які надсилаються клієнту при виникненні певних подій на сервері без здійснення окремої підписки клієнтом на них. Таким чином для приймаючої сторони забезпечується надсилання данних, які стосуються... »
21:56 11.11.2020

Додатки для iOS тепер працюватимуть під MacOS на нових Маках

Додатки для iOS тепер працюватимуть під MacOS Big Sur на нових Apple silicion Mac, якщо збілдити їх на Xcode 12.2. Xcode 12.2 поки що в статусі Release Candidate. Очевидно, компанія з Купертіно ще не встигла причесати його до рівня офіційного релізу, проте це не заважає компанії... »
23:27 02.11.2020

MySQL на Mac OS X - проблема з підключенням до localhost (при працюючому 127.0.0.1)

Якщо ви користуєте чимось по типу AMPPS/MAMP для розробки, але вам набридли глюки вбудованого MySQL, або ж ви просто вирішили нарешті воставилити MySQL окремо (чудове рішення!), ви можете виявити, що підключення до localhost перестало працювати з уже розроблених скриптів. Якщо, при цьому,... »
15:03 23.10.2020

Google вбив Google Play Music

Розділ "Музика" в Google Play більше не доступний.  Користувачам пропонують або перенести всі покупки в YouTube Music, або ж завантажити їх як файли. Це вже не перший сервіс, який "компанія добра" убиває цього року - нещодавно заупокійну співали для мобільного застосунку Google Adsense. »
22:10 27.05.2020

MySQL на Mac OS X - консольні команди

Якщо ви встановили MySQL з пакунку, замість того, щоб скористатися чимось по типу MAMP, вам може знадобитися використання консольних команд, так як стандартна утиліта досить глючна. Вони розміщені у дещо незвичному місці: sudo /usr/local/mysql/support-files/mysql.server stop sudo... »
23:07 08.05.2020

Google вбиває AdSense

На щастя, наразі "під каток" потрапив не весь сервіс, а лише мобільний додаток. Він вже не доступний у Google Play та App Store, проте ще працює на пристроях, на котрих був встановлений.

Натомість Google зосередиться на розробці мобільного інтерфейсу для сайту цього сервісу.

»
19:44 17.04.2020

Wikipedia нарешті оновила статистику мільйонників

Українська Вікіпедія перетнула позначку в мільйон вже близько місяця тому, проте так і залишалася у списку тих, які мають до мільйона статей. Нарешті глобальна статистика оновилася, і наша Вікіпедія посіла заслужене місце серед 18-ти інших мов. Зважаючи на динаміку розвитку, можна спрогнозувати,... »
19:43 14.03.2020

Запуск довготермінових команд в ssh-консолі без прив’язки до сесії

Команда nohup чудово підходить для запуску довготермінових команд в ssh-консолі Linux з можливістю продовження виконання навіть після обриву зв’язку або при завершенні сесії.

»