00:49 18.11.2019

Redis як кеш у пам’яті

Сконфігурувати Redis для того, щоб використовувати його лише як in-memory storage без використання збереження на диск досить просто. Це можна зробити завдяки виконанні невеличкої послідовності команд.

»
18:49 03.05.2019

Dropbox ввів обмеження - 3 пристрої на аккаунт

Неочікувано і без будь-яких попереджень Dropbox ввів обмеження для безкоштовних планів.

Відтепер ви не зможете поставити Dropbox на більше ніж три пристрої одночасно. Натомість, на платних планах такі обмеження відсутні.

Цим значно нівелюються плюси використання безкоштовної версії Dropbox.

Зважаючи на те, що Dropbox серед популярних на цей час сервісів синхронізації даних дає один з найменших обсягів місця на безкоштовному акаунті, слід очікувати поступової міграції на інші сервіси, зокрема на Google Drive.

До речі, нове обмеження не вказане при створенні нової підписки на Dropbox.

 

»
15:05 29.08.2018

Як встановити стандартну українську windows-розкладку на Mac?

Для користувачів, які звикли до української Windows-розкладки, перехід на Мак  буде не дуже комфортним, адже стандартна розкладка в Mac-ах містить переплутані літери и та і, а PC-розкладка має розділові знаки в незвичних місцях. Якщо звикати до нових розкладок - не варіант - скористайтеся наступною інструкцією.

»
01:23 17.03.2018

Як зробити .git недоступним для веб-запитів

Для цього достатньо створити файл .htaccess в каталозі .git та помістити в ньому наступні рядки:

Order allow,deny
Deny from all

»
17:26 10.03.2018

Ненадійний корпоративний розробник (iPhone чи iPad)

Якщо ви запускаєте enterprise application на пристроях під керуванням iOS (iPhone, iPad тощо), у вас може виникнути проблема із запуском таких програм. При першому запуску ви отримаєте повідомлення "ненадійний корпоративний розробник", після чого програма автоматично закриється. Ця помилка... »
23:21 04.06.2017

Upwork розпочав приховувати неактивні профайли

З 30 червня 2017 року фріланс-біржа Upwork розпочне приховувати профайли неактивних фрілансерів з пошуку. Це стосуватиметься профайлів зі статусом Private, який автоматично присуджуватиметься для тих, хто не мав жодного заробітку на біржі протягом 30-и днів. Під стан приховування не потраплять нові... »
23:05 21.12.2016

Поштовий клієнт Spark став вибором редактора в App Store для Mac OS

Українські продуктові компанії здобувать визнання у світі. Розумний поштовий клієнт Spark, розроблений вітчизняною компанією Readdle, вже за декілька днів отримав понад двісті тисяч завантажень та став вибором редактора в App Store для Mac OS. Крім того, цей поштовий клієнт визнали однією з... »
12:14 08.11.2016

IT-термінологія у Вікіпедії продовжує очищуватися від вигаданих термінів

Здоровий глузд продовжує крокувати українською Вікіпедією в плані IT-термінології. Нарешті, спільнота визначилася з терміном, який позначатиме українською слово debugging. Вигаданий термін Зневадження, який не відповідав ані суті терміну debugging, й не був співставний з усталеною термінологією,... »
18:03 28.07.2016

GSC Game World анонсував реліз Козаків-3

Український розробник GSC Game World анонсував реліз гри Cossacks 3. Довгоочікувана поява релізу має відбутися 20-го вересня 2016 року. Крім того, компанія відкрила сторінку гри на популярному майданчику... »
14:46 14.07.2016

Працівники президентської адміністрації розробили систему електронного документообігу, яку почали використовувати інші організації

Першою державною установою, де була впроваджена система електронного документообігу СЕД АПУ, став Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки, повідомляє сайт Національної ради реформ.  Весь процес встановлення, випробування та адаптації СЕД АПУ до особливостей... »