20:58 17.11.2021

Bitbucket Cloud переїхав на AWS

Bitbucket Cloud повідомив про успішне закінчення переїзду на AWS. Компанія повідомила про значне зменшення випадків проблем із сервісом та відсутність за два місяці суттєвих відмов у сервісі. З нашого досвіду, на початку цього процесу чимало користувачів Bitbuсket відчули проблеми з pull... »
20:56 12.11.2020

Вебхуки - кращі практики

Вебхуки - це HTTP-запити певної структури (зазвичай POST-запити з JSON-структурами як тіло запиту), які надсилаються клієнту при виникненні певних подій на сервері без здійснення окремої підписки клієнтом на них. Таким чином для приймаючої сторони забезпечується надсилання данних, які стосуються... »
21:56 11.11.2020

Додатки для iOS тепер працюватимуть під MacOS на нових Маках

Додатки для iOS тепер працюватимуть під MacOS Big Sur на нових Apple silicion Mac, якщо збілдити їх на Xcode 12.2. Xcode 12.2 поки що в статусі Release Candidate. Очевидно, компанія з Купертіно ще не встигла причесати його до рівня офіційного релізу, проте це не заважає компанії... »
15:03 23.10.2020

Google вбив Google Play Music

Розділ "Музика" в Google Play більше не доступний.  Користувачам пропонують або перенести всі покупки в YouTube Music, або ж завантажити їх як файли. Це вже не перший сервіс, який "компанія добра" убиває цього року - нещодавно заупокійну співали для мобільного застосунку Google Adsense. »
23:07 08.05.2020

Google вбиває AdSense

На щастя, наразі "під каток" потрапив не весь сервіс, а лише мобільний додаток. Він вже не доступний у Google Play та App Store, проте ще працює на пристроях, на котрих був встановлений.

Натомість Google зосередиться на розробці мобільного інтерфейсу для сайту цього сервісу.

»
19:44 17.04.2020

Wikipedia нарешті оновила статистику мільйонників

Українська Вікіпедія перетнула позначку в мільйон вже близько місяця тому, проте так і залишалася у списку тих, які мають до мільйона статей. Нарешті глобальна статистика оновилася, і наша Вікіпедія посіла заслужене місце серед 18-ти інших мов. Зважаючи на динаміку розвитку, можна спрогнозувати,... »
18:49 03.05.2019

Dropbox ввів обмеження - 3 пристрої на аккаунт

Неочікувано і без будь-яких попереджень Dropbox ввів обмеження для безкоштовних планів. Відтепер ви не зможете поставити Dropbox на більше ніж три пристрої одночасно. Натомість, на платних планах такі обмеження відсутні. Цим значно нівелюються плюси використання безкоштовної версії... »
12:14 08.11.2016

IT-термінологія у Вікіпедії продовжує очищуватися від вигаданих термінів

Здоровий глузд продовжує крокувати українською Вікіпедією в плані IT-термінології. Нарешті, спільнота визначилася з терміном, який позначатиме українською слово debugging. Вигаданий термін Зневадження, який не відповідав ані суті терміну debugging, й не був співставний з усталеною термінологією,... »
18:30 28.06.2016

Розробники FootballTactics планують суттєве оновлення графіки

Українська компанія Creoteam в статті на Steam Community анонсувала оновлення графіки у своїй грі FootballTactics. Як зазначаєтсья, кожен футболіст матиме свій унікальний вигляд. Плановий запуск змін до графіки має відбутися вже на початку осені. FootballTactics - пропрієтарна походова... »
23:33 26.06.2016

Zillya! Antivirus для Android має непогані рейтинги на Google Play

Команда розробників українського антивірусу Zillya! викотила реліз для пристроїв на базі OS Android, за повідомленням офіційного Twitter-акаунту, ще в березні. За три місяці програма зібрала понда дві з половиною тисячі відгуків та отримала загальний рейтинг 4.6 з п’яти баллів. На даний час... »